26. huhtikuuta 2016

Bodom Trail 21 km ennakkotunnelmia

Vauhtisammakon juoksukoulun ohjelmassa oli eilen tarjolla polkujuoksua. Tähän mennessä omat kirmailut poluilla ovat pääosin olleet peruskuntoa kehittäviä rauhallisia jolkotteluja. Aiemmin juostut harjoitteet ovat olleet pituudeltaan jotain kymmenen kilometrin ja maratonin välillä, jolloin vauhtikestävyys ja juoksutekniikka ovat jääneet vähäisemmälle huomiolle. Helatorstaina starttaan ensimmäisen kerran numerolappu rinnassa Bodom Trail -tapahtuman 21 kilometrille, tai maastotapahtumaan yleensä. Jotta sieltä saisi eheän suorituksen, niin alle vaaditaan minimissään muutama reippaampi maastoharjoite. Nyt juostu sammakkotreeni osui (VK/warp speed vaiheen 172 keskisykkeellään) juuri oikeaan rakoon. Ensi viikonloppuna vielä ryhdikäs 15-20km visiitti metsään niin omat kyseisen kisan ennakkovalmistelut saa luvan olla taputeltu.

Bodom trail juostaan siis Helatorstaina. Tapahtumassa on tarjolla kolme matkaa eli 6, 12 ja 21 kilometriä. Kisan erikoisuutena on että ainakin pidemmät matkat päätetään jokseenkin siinä vaiheessa kun tuo 12 kilometrin Kivet ja Kannot -osuus tulee täyteen. Jos päivän kunto antaa myöden ja tassut/tossut on edelleen lentokunnossa, niin puolimaratonista uupuvat kilometrit voi käydä raapaisemassa kokoon Ummet ja Lammet nimisellä yhdeksän kilometrin legillä. Itse lähden tietysti juoksemaan pitempää matkaa, eikä pieniä punaisia töppösiä uskoakseni pysäytä mikään ennen maaliviivaa.

Kaltaiseni satunnainen harrastaja ei tietenkään kärkeä hätyytä, joten pienen lisähaasteen tapahtumaan tuo mukana startissa olevat kaksi tuttua turkulaista kovanaamaa, joiden kanssa toivottavasti saadaan aikaiseksi hyvä taistelu. Molemmat ovat huomattavasti kokeneempia juoksijoita ja peittoavat omat ennätykseni mennen tullen, joten siinähän sitä tavoitetta taas kerrakseen. Olen tähän mennessä juossut kyseisiä herroja vastaan kahdesti, ensimmäisellä kerralla en pärjännyt. Terkkuja vaan Teemu ja Eetu. ;)

Kevään treenit ovat sujuneet vailla isompia murheita, itseluottamus siis kohdillaan. Varusteitakin on kaappiin siunaantunut laidasta laitaan, joten niidenkään suhteen en ole huolissani. Ainoa murhe näin etukäteen aprikoituna onkin se, että kuinka kovin ne oikeat juoksijat siellä metsässä viilettävät. Viimeisintä suomalaista F1 maailmanmestaria siteeraten: "Parhaani teen ja katsotaan miten pitkälle se riittää."

Aina tosissaan! :)


Mielenkiintoinen viikko tuo ensi viikko: Helatorstaina Bodom Trail ja perjantaina vuorossa toinen, myöskin Itä-Suomessa juostava tapahtuma josta lisää myöhemmin. Nähtäväksi jää miten kisamielessä kirmattu 21 kilometriä vaikuttaa seuraavan päivän juoksukuntoon. Mukavaa kevään jatkoa ja rännätöntä vappua! Täältä tähän. #livemore

Lisää tietoja tulevasta tapahtumasta: http://bodomtrail.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti