1. tammikuuta 2016

Päättynyt vuosi pähkinänkuoressa
Se oli sitten siinä: Vuosi 2015 taputeltu kunnialla päätökseen, muttei ennen tätä postausta ihan valmiiksi. 18 tuntia sitten vaihtunut vuosi pähkinänkuoressa:

2015


  • Alkuperäinen tavoite oli haalia juoksua kokoon maagiset 2000km. Loppuvuoden murheet verotti määrää muutaman satkun verran, mutteivät selitä 500 kilometrin vajausta tavoitteeseen. 2 kiloa vuodessa on kuitenkin viikkotasolla lähes 40 km, eli saman verran kuin omat hyvät viikot. Tuskin toteutuu myöskään alkaneena vuonna.
  • Pyöräilyn kilometrit lisääntyivät jonkin verran. Johtuu siitä että osa maastopyörällä ajetuista lenkeistä tuli ajettua PK vauhdilla hiekkatiellä ja kevyen liikenteen väylillä. Osa jopa retki/picnic henkisesti. Ei ehkä tehokkainta treenin kannata, mutta tärkeitä ja hienoja tunteja oman henkisen hyvinvoinnin kannalta. 
  • Golfia 110 tuntia, kävelyksi muutettuna 275 km. Edelliseen vuoteen verrattuna tunnit vähenivät merkittävästi. Oletus on että vuonna 2016 vähenee entisestään.
  • Uutena tulokkaana vuodelle 2015 oli kävely. Kyseessä se supisuomalainen versio: Tuulipuku päälle, kuulokkeet päähän ja pihalle. 160 km koko vuoden kilometreistä tuli marras-, joulukuussa. Jalat ei kestäneet enempää juoksua, pää ei kestänyt sisällä istumista eikä varsinkaan pään sisällä tapahtuvaa myllerrystä. 

2016 tavoitteet

  • Juoksu: Kokonaiskilsat tämän vuoden tasossa. Puolikkaan (1:40:18) ja maratonin (3.25.24) ennätykset uusiksi. Ensimmäinen maastomaraton suoritetuksi & lisäksi mahdollinen maastoultra. Näiden lisäksi joku tasamaaultra, ehkä. Matka auki.
  • Pyöräily: Maantiepyörällä tonni täyteen, muuten menee myyntiin. Maastosinkulalla sen mitä viitsii kihnuttaa. 
  • Uinti: Oppia vapaauintia niin että triathlonin sprinttimatkan 750 metriä sujuisi (min) hukkumatta, (target) ilman taukoja ja (max) järjelliseen aikaan. Katos, siinähän uinnin tavoitteet tuli hyvinkin ryhdikkäästi. 

Alla kuvaruutukaappaus Suunnon Movescount palvelusta. Kuvat pitävät sisällään yhteenvedon omista treeneistäni vuosilta 2014 ja 2015. Ostin Suunnon mittarin maaliskuussa 2014, joten alempi pitää sisällään vain vuoden viimeiset 9 kuukautta. 


2015

2014, vuoden viimeiset 9 kuukautta

Niitä isompia asioita...


Jos liikunnalliset aspektit lingotaan syrjään juuri sataneen - kuvitteellisen - pakkaslumen lailla ja pureudutaan päättyneeseen vuoteen pienen ihmisen näkökulmasta, voisi lausua että kuluneet kaksitoista kuukautta ovat olleet hyvinkin kaksijakoiset niin hyvässä kuin pahassa. Vuosi piti sisällään asioita ja kokemuksia oman henkisen tunneportfolion molemmista ääripäistä. 

Alkuvuonna kymmenen vuoden avoliitto näki päätöksensä. Koti with the view vaihtui vuokrakämppään josta näkymät vastapäisen talon seinään. Ihminen jonka olemassaoloon oli tottunut, ei yht'äkkiä ollutkaan siinä vieressä. Elämänkumppanista satunnaiseen chat viestittelyyn. Ei aiheesta kuitenkaan tämän enempää. Kyseinen ihminen on yhä elämässäni, thank you for that. You know who you are.

Alkuvuoden synkkyyden keskellä keväinen aurinko kuljetti elämääni täysin uuden ihmisen. Ihmisen, jonka hymy valaisi huoneen. Ihmisen, jonka olemassaolo & viestit ilahduttivat enemmän kuin äkkiseltään uskoisikaan. Kuljit hetken rinnallani, lähdit vielä nopeammin kuin saavuit. Ei aiheesta kuitenkaan tämän enempää. You have a special place in my heart. You know who you are. 

Monasti se legendaarinen laiffi potkii, tänään onnenpotkun muodossa, huomenna kavio tulee vasten kasvoja. Yksi asia on kuitenkin varmaa: Elämä on ihmisen parasta aikaa. Tsemppiä kaikille vuoteen 2016!

Ja ne isommat tavoitteet: Hanki elämä, hanki työpaikka, juokse enemmän, juokse nopeammin, lue enemmän, nuku enemmän, syö laadukkaammin. 

Let's be careful out there! Täältä tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti