31. elokuuta 2016

Nuuksio Classic Trail Marathon

Your mouth is making promises your body can't cash. Siinä osapuilleen ajatukset kuluneelta viikolta.

Tulevana lauantaina tarvotaan Nuuksion metsissä täysmittainen maraton. Isot pojat ovat kertoneet että jos kotomaassa haluaa maastomaratonin juosta, niin Nuuksio Classic is THE place to be. Sinne on siis päästävä. Kyseessä on itselleni ensimmäinen kellotettu poluilla juostava 42195 metrinen tapahtuma. Treenimielessä vastaava matka on taivallettu, mutta tuolloin (linkki) liikkeellä oltiin enemmän leppoisalla retkimeiningillä & -jengillä. Jengi on sama, vahvistettuna Tuomaksella, joka tuntuu ajoittaneen kauden kuntohuipun juuri oikeaan viikonloppuun. Itselle ainoa numerolappu rinnassa juostu polkutapahtuma on ollut keväinen Bodom Trailin 21.1 kilometrinen rupeama (linkki postaukseen tässä blogissa).

Lyhyesti referoituna Bodomilla ongelmaksi muodostui vaillinainen juoksutekniikka alamäissä, jonka seurauksena jos jonkinmoista polkuohjusta vilisteli ohitse oikealta ja vasemmalta. Matkan aikana kipeytynyt selkä ei suoranaisesti parantanut tilannetta. Mitään ei kuitenkaan opittu, joten kesän juoksutreenit on pääasiassa tehty tasamaalla, lihaskuntoharjoitteet autuaasti unohtaen. Tiedänpä ketä syyttää kun puujalkainen huonoryhtinen - etäisesti metsänpeikkoa muistuttava - setä könyää yli maalilinjan.

Olen mitä ilmeisimmin asettanut kisalle aikatavoitteen, koska olen lähdössä kovimman ryhmän mukana. Ainakin näin olen antanut kertoa itselleni. Onneksi olen autuaasti unohtanut tuon ajan, enkä todellakaan uskalla sitä tässä vaiheessa enää tarkastaa. Kisan lopputulokset ovat nähtävillä tapahtuman kotisivuilla (ainakin lähes) reaaliajassa. Järjestäjien mukaan on myös mahdollista että kisan edetessä väliaikoja saadaan julki 1-3 pisteestä. Postausta kirjoittaessa tilanteesta ei kuitenkaan ole täyttä varmuutta.

Kuva: Terhi Jaakkola

Tällä kertaa on tarkoituksena nauttia kisatunnelmista pidemmän kaavan mukaan, joten normaalista kisaviikonlopusta poiketen reissuun lähdetään jo perjantaina iltapäivällä. Järjestäjät ovat kuluvana vuonna rakentaneet tapahtumasta koko viikonlopun mittaista ja tarjolla onkin ohjelmaa aamusta iltaan. On pastabuffaa, jos jonkinmoista Salomonia, Suuntoa, High5:a Buffia, ZeroPointia ja SealSkinziä, tietenkään tapahtuman teemaan sopivaa "Trails in Motion" -leffaesitystä unohtamatta. Paikallinen majatalo tarjoaa aikaerosta toipuville matkalaisille yösijan kohtuullisen hintaan.

Pientä ongelmanpoikasta on leijunut ilmassa edellisten vajaan parin viikon ajan. Mutta koska verta ei näy, eikä luita ole (vissiin) poikki, niin oman diagnoosin mukaan olen soveltuvin osin terve starttaamaan kauden toiseksi tärkeimpään tapahtumaan. Takki auki, sykkeet tappiin ja menoksi. Loppukiri alkaa paukusta. Alkuviikosta voit sitten lukea miten meni. Stay tuned!


* Kuvat kaapattu häikäilemättä tapahtuman sivuilta, eli täältä: http://nuuksioclassic.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti