17. toukokuuta 2016

Kokkolaan vie - sedän tie

EDIT Perjantaina 20. toukokuuta. 
Flunssa vaivaa edelleen, joten näin parhaaksi jättää tapahtuma tyystin väliin. Yhteensä 1000 kilometrin automatkailu ja siihen väliin 24h intervallit olivat tällä kertaa liikaa. Nyt keskitytään pöpöjen surmaamiseen ja sen jälkeen palaillaan arkeen vähän kerrallaan. 
Tapahtuman sivut täällä: http://www.kokkolaultrarun.fi/ Linkki reaaliaikaiseen tulosseurantaan löytyy sivulta.Edellisestä postauksesta on jo tovi, joten päätin (v)ihastuttaa lukijoita raapustamalla muutaman rivin tulevan viikonlopun ohjelmasta. Lauantaina ja sunnuntaina eli 21-22. toukokuuta juostaan Kokkola Ultra Run tapahtuma. Nimensä mukaisesti tarjolla on pitkää (maraton), vielä pidempää (6h & 12h) ja typerän pitkää (24h) matkaa/aikaa. Suomennettuna nuo ajat tietysti tarkoittaa sitä, että kello lyödään käyntiin paukusta ja voittajaksi päätyy se joka on määräaikaan mennessä päässyt pisimmälle. Tai niin, eihän ympyrää juostessa kovin kauaksi pääse. But you got the point, right?

Vauhtisammakon Juoksukoulu päätti lähteä kahden joukkueen voimin mukaan pisimmälle, eli 24h matkalle. Kiivaalla rekrykampanjalla joukkueet saatiin kokoon ja ilmoittautumiset viskattiin sisään. Joukkueiden lisäksi mukaan lähtee konkarijuoksija-mahtisammakko Anni Liukka, joka starttaa soolona selättämään vuorokauden korkuista vuorta.
Koska juoksu on tarkkaa hommaa ja erityisen tarkkaa on kun juostaan vuorokausi putkeen, niin järjestäjät ovat tehneet auringontarkkaa työtä reitin mittauksen kanssa. Matkaa taivalletaan jotakuinkin lättänällä 864,1 metrin reitillä, josta puolet on hiekkaa ja puolet asfalttia. Ainakin reitti on riittävän tarkasti mitattu, eh...? Positiivista tuollaisessa lyhyehkössä rundissa on se että huolto on taatusti riittävän usein. Kokeneemmat harrastajat kun ovat kertoneet että ultrajuoksu on urheilutapahtumaksi naamioitu syömiskilpailu. Pitääkin muuten käydä nappaamassa kuvia miten järjestäjät ja muut kilpailijat ovat varautuneet syöminkeihin. Mikäli vanhat merkit pitää kutinsa, niin moni suomalainen suviseura olisi kateellinen notkuvan pöydän antimista. Eli on juoksussa jotain hyvääkin, jes! Omat eväät on vielä hakusessa, mutta viimeistään nyt lienee syytä heittää romukoppaan oma ajatusmaailma että energiageeleillä pärjää. 24 tunnin jälkeen mojiton makuiset High5 geelit saattaa nimittäin aiheuttaa alkoholista johtumattoman oksureaktion. Mukaan lähtenee niiden geelien lisäksi kiinteää ruokaa ainakin pähkinöiden, banaanien, lakritsan ja muiden makeisten muodossa. Juotavaksi urheilujuomaa ja sokeripitoista limunaaadia. Näissä bileissä ei kaloreita vältellä. :)

Itse olen enemmän kuin tyytyväinen että olen osana sammakkojoukkuetta, eikä matkaa tarvitse tehdä yhden miehen suorituksena. Tähän on kaksi syytä: Viime lauantaina iskenyt man flu, jonka seurauksena olen viettänyt vuoteen omana tähän mennessä kolme päivää. Toinen, se todellisempi syy on se että oma pitkän matkan juoksukokemus edelleen rajoittuu muutamaan juostuun maratoniin ja neljännestusinaan yli 50 kilometrin lenkkiin. Kokemusta pidemmille matkoille tarvitaan rutkasti lisää ennenkuin edes kahdentoista tunnin juoksua voisi ajatella.

24 tunnin kisa potkaistaan käyntiin tulevana lauantaina klo 12:00, ilman edistynyttä laskuriakin useimmat osaavat päätellä että tapahtuma loppuu loogisesti sunnuntaina samaan kellonlyömään. Vuosi sitten voittajajoukkue sai kokoon vajaat 224 kilometriä. Otaksun että tämän vuoden kisassa on vahvoilla jos joukkue haalii kokoon 300 km. Koitan näpytellä kisan jälkeisen postauksen jo sunnuntai-iltana, mutta todennäköisesti venyy alkuviikkoon. Stay tuned. Lisää infoa tapahtumasta löydät täältä: http://www.kokkolaultrarun.fi Tässä vaiheessa en tiedä voiko kisaa seurata reaaliaikaisesti samasta paikasta, mutta lopputulokset löytynevät tapahtuman jälkeen sivustolta.

Nyt peliin lisää nenäliinoja ja mukillinen kuumaa juomaa. Go Leijonat! Täältä tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti